Μερικοί λόγοι για την υπερθέρμανση του ηλεκτρικού εξοπλισμού
1. Η υπερφόρτωση
the
called overload αναφέρεται στο ρεύμα του ηλεκτρικού εξοπλισμού ή των καλωδίων που υπερβαίνουν την ονομαστική τους τιμή. Μετά την υπερφόρτωση, το ρεύμα αυξάνεται και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του ηλεκτρικού εξοπλισμού.-
2. Βραχυκύκλωμα
short είναι η πιο σοβαρή κατάσταση σφάλματος του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Οι περισσότερες πυρκαγιές στο ηλεκτρικό δίκτυο προκαλούνται από βραχυκύκλωμα. Μετά από ένα βραχυκύκλωμα, το ρεύμα στο κύκλωμα αυξάνεται αρκετές φορές ή ακόμα και δεκάδες φορές του κανονικού, προκαλώντας απότομη αύξηση της θερμοκρασίας. Εάν φτάσει στη θερμοκρασία ανάφλεξης των περιβάλλοντος καυσαερίων, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
3. Η κακή επαφή και η κακή διάχυση της θερμότητας
poor επαφή εμφανίζεται κυρίως στη σύνδεση του αγωγού, όπως η χαλαρή σταθερή σύνδεση άρθρωσης, η κακή συγκόλληση ή η επιφανειακή μόλυνση της άρθρωσης, η οποία μπορεί να αυξήσει την αντίσταση μόνωσης και να προκαλέσει υπερθέρμανση του η άρθρωση. Οι αφαιρούμενοι ηλεκτρικοί συνδετήρες μπορεί να γίνουν χαλαροί λόγω κραδασμών ή θερμότητας, γεγονός που μπορεί επίσης να προκαλέσει υπερθέρμανση των συνδετήρων. Διάφοροι ηλεκτρικοί εξοπλισμοί θα διαθέτουν ορισμένες συσκευές εξαερισμού και διάχυσης θερμότητας κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της εγκατάστασης. Εάν οι εγκαταστάσεις αυτές αποτύχουν, μπορεί επίσης να προκαλέσει υπερθέρμανση του κυκλώματος και του εξοπλισμού.
4. Η διαρροή
after ζημιά μόνωσης σε ηλεκτρικά κυκλώματα ή εξοπλισμό, μπορεί να εμφανιστεί διαρροή υπό ορισμένες συνθήκες και το ρεύμα διαρροής δεν είναι γενικά μεγάλο, γεγονός που δεν μπορεί να προκαλέσει τη λειτουργία του κυκλώματος και επομένως δεν ανιχνεύεται εύκολα. Όταν το ρεύμα διαρροής είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο, ο κίνδυνος πυρκαγιάς δεν είναι σημαντικός. Αλλά όταν το ρεύμα διαρροής συγκεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοπική θέρμανση και να προκαλέσει πυρκαγιά.
Προηγούμενος: ΟΧΙ πια
Επόμενο: Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των κουτιών διανομής