Ymmärrä erityyppisten voimalaitosten erot ja roolit siirrossa, muutoksessa, jakautumisessa ja käytössä!
muuntajan sähköasema
Johdanto:Sähköasema on sähköjärjestelmän voimalaitos, joka muuntaa jännitettä, vastaanottaa ja jakaa sähköenergiaa, ohjaa sähkön virtaa ja säätää jännitettä. Se yhdistää sähköverkon kaikilla jännitetasoilla muuntajiensa kautta. Voimalaitoksen tuottaman sähkön siirtämiseksi kaukaisiin paikkoihin on tarpeen lisätä jännitettä ja muuntaa se suurjännitesehköksi ja laskea sitten jännitettä tarpeen mukaan lähellä käyttäjää. Jännitteen nousu- ja laskutyöt suoritetaan sähköasemalla.
Sähköasema on AC:n muuntamisprosessiTasavirta
AC tietyssä ympäristössä. Vedenalaisissa siirtokaapeleissa ja pitkissäetäisyyssiirto, jotkut käyttävät suurta-jännitteen tasavirran siirto- ja muunnosmuodot. Tasavirtasiirto voittaa AC-siirron kapasitanssihäviön ja sillä on energiaa-säästövaikutukset.-Sähköasema koostuu pääasiassa korkeista-jännite- ja keskijänniteasemat tai korkea-jänniteasemat, joiden taso on pienempi kuin suurjännite. Sähköasemalla on suuri alue, joka vaihtelee eri jännitetasojen ja kapasiteettien mukaan. Jotkut kutsuvat sitä muuntamisasemaksi. Eri kokojen mukaan pienempiä kutsutaan sähköasemiksi. Sähköasema on suurempi kuin sähköasema.
Toiminto:Sähköasema on siirtymälaite, joka yhdistää voimalaitoksen käyttäjään. Sähköä kuluttaviin kaupunkeihin ja tehtaisiin ulottuvan pitkän matkan ja voimalaitosten tuottaman matalajännitteen vuoksi virta on erittäin korkea. Jos virta on korkea, Joulen lain mukaan voimajohtoon syntyy suuri määrä lämpöä, mikä voi vahingoittaa voimajohtoa. Lisäksi virran muuntaminen lämpöenergiaksi on myös menetys. Siksi on tarpeen lisätä voimalaitoksen jännitettä sähköaseman kautta 500000 volttiin ja lähettää se sitten pitkän matkan kaupunkeihin ja tehtaisiin, joissa asumme. Sitten jännite pienenee paikallisten sähköasemien kautta, ja jakelun ja muiden toimenpiteiden kautta siitä tulee päivittäinen 220 voltin jännite.-Sijainti:-Virtalähteen taloudellisuuden näkökulmasta sähköaseman tulisi olla lähellä kuormakeskusta. Tuotannon näkökulmasta sähköasema ei saisi estää tuotantoa ja kuljetusta tehtaan sisällä, ja sähköaseman omien laitteiden kuljetuksen tulisi olla myös kätevää. Turvallisuuden näkökulmasta muuntaja- ja jakeluasemien tulisi välttää syttyviä ja räjähtäviä paikkoja. Sähköaseman on sijaittava yksikön tuulipuolelle. Yrityksissä ei ole helppoa perustaa paikkoihin, jotka ovat alttiita pöly- ja kuitulaskeumille. Sähköasema ei saa sijaita tiheästi asutuilla alueilla. Sähköaseman sijaintipaikan valinnassa ja rakentamisessa olisi otettava huomioon myös palonsammutus, korroosionesto, pilaantumisen estäminen, vedeneristys, sateen estäminen, lumen estäminen, maanjäristyksen kestävyys ja pienten eläinten pääsyn estäminen.
SähköasemaJohdanto:
Sähköasema on paikka ja paikka, jossa jännite muuttuu. Se on paikka sähköjärjestelmässä, jossa sähköenergian jännite ja virta muunnetaan, keskitetään ja jaetaan. Sähköenergian laadun ja laitteiden turvallisuuden varmistamiseksi sähköasemalla tarvitaan myös jännitteen säätö, virran säätö sekä siirto- ja jakelulinjojen ja suurten sähkölaitteiden suojaus. Tarkoituksensa mukaan ne voidaan jakaa sähköasemiin ja vetosähköasemiin (sähkörautateille ja raitiovaunuille). Kansallisessa standardissa GB50053 määritelty termin määritelmä
94 "Suunnittelun määrittely 10kV:n ja sen alapuolella sähköasemille" on "AC-virtalähde 10kV:n ja sen alapuolella syöttää virtaa sähkölaitteisiin sen jälkeen, kun se on muuntanut tehomuuntajan". Tämän vaatimuksen täyttäviä sähköasemia kutsutaan sähköasemiksi.Toiminto:
Sähköaseman tehtävänä on siirtää voimalaitoksen tuottama sähkö, jonka jännite on yleensä enintään yksi tai kaksi kilovolttia. Jos se siirretään suoraan pitkän matkan päähän, linjavirta on erittäin korkea, mikä johtaa merkittävään energiahäviöön linjalla, mikä ei ole taloudellista, ja linjan siirtoteho on hyvin alhainen. Joten on tarpeen käyttää muuntajaa lisäämään jännitettä kymmeniin tuhansiin tai jopa satojin tuhansiin voltteihin (etäisyydestä ja tehosta riippuen) linjavirran vähentämiseksi. Eri etäisyyksien ja tehojen voimalinjojen liittämiseksi sähköverkkoon ja yleisen turvallisuuden parantamiseksi tarvitaan useita sähköasemia eri tasoisten linjojen yhdistämiseen ja liittämiseen. Samoin korkean tason jälkeenJännitesähköä toimitetaan määränpäähän, jotta eri käyttäjien tarpeet voidaan täyttää, se on vähennettävä useille tasoille, kuten 10500V, 6300V, 400V (eli 380)
220V), jne. Joten käytännön sovelluksissa tarvitaan niin paljon sähköasemia. Yleisellä pääasemalla tarkoitetaan primaarimuuntajaa, joka on varustettu toissijaisella muuntajalla. Ensisijaista muuntajaa käytetään korkean
jännitteen jakelu eikä ole vastuussa jännitteen siirrosta.Jakeluhuone
Johdanto:Jakeluhuone, joka tunnetaan myös sähkönjakeluasemana, määritellään kansallisissa standardeissa "korkeaksi
Jänniteenjakolaite, joka toimii vain avaamaan, sulkemaan ja jakamaan sähköenergiaa aseman sisällä ilman päämuuntajaa väylässä. Jakeluhuoneen jännitetaso on alle 35KV, ja sisällä on kytkimiä, muuntajia, kondensaattoreita ja niihin liittyviä suojaavia mittauslaitteita.
Jakeluaseman ja sähköaseman ero on siinä, että jakeluhuoneessa (sähköasemalla) ei ole muuntajia, kun taas sähköasemalla on kaikki muuntajat.Sijainti:
Muuntaja- ja jakeluasemilla tarkoitetaan pääasiassa asuinalueiden tai rakennusten muuntaja- ja jakelutiloja. Jakeluhuone on keskeinen osa rakennuksen virtalähdettä, ja sähköasentaja on töissä 24 tuntia vuorokaudessa.Julkisen jakelutilan ja erillisen jakelutilan ero on se, että:-1. Käyttöoikeuksien osalta omistettua jakeluhuonetta hallinnoi omistaja itsenäisesti; Yleistä jakelutilaa hallinnoi sähkönsyöttötoimisto.
2. Kuormanjaon osalta erillisen jakelutilan tuottama kuorma on sähköä yhteisön julkisiin tiloihin ja laitteisiin, kuten palopumppuihin, kotitalouksien pumppuihin, puhaltimiin, hisseihin, yleiseen valaistukseen ja kaupallisiin laitteisiin; Yleisen jakelutilan tuottama kuorma on tarkoitettu yksinomaan asuinsähköön.Laajennettu lukeminen: Lähettääkö yhteisön jakeluhuone säteilyä ihmiskehoon?
Ympäristöasiantuntijat sanovat, että tieteellisesti ottaen jakeluhuoneet tuottavat jonkin verran säteilyä samalla kun tuottavat vaihtovirtaa, mutta säteilytaso on hyvin alhainen ja ehdottomasti kansallisen standardin rajoissa, joka voi olla vain hieman korkeampi kuin kodinkoneiden, kuten jääkaappien ja tietokoneiden, säteilytaso. "Lisäksi jakeluhuoneen virtalähteet on erotettu seinillä, ja tavalliset tiiliseinät voivat periaatteessa suojata säteilyä, joten jakeluhuoneen säteilyllä ei ole vaikutusta ihmiskehoon, eikä kansainvälinen epidemiologinen tutkimus ole koskaan tunnistanut sitä."
Ympäristöasiantuntijat sanovat kuitenkin, että vaikka jakeluhuoneessa ei ole säteilysaastetta, surina voi olla hieman meluisa. "Jakeluhuoneen melu kuuluu matalalletaajuushääni, jolla on voimakas tunkeutuminen, mutta se ei ylitä standardia ympäristötestauksessa. "-Avaa ja sulje asemat/Johdanto:-Kytkentäasemalla tarkoitetaan jakeluasemaa, joka käyttää kytkinlaitteita piirien avaamiseen ja sulkemiseen ilman jännitteen muuntamista. Se on voimalaitos, joka tuottaa korkean virran.
Jännitesähköä useisiin sähköaseman alemmalla tasolla sijaitseviin ympäröiviin energiaa kuluttaviin yksiköihin. Sen ominaispiirteenä on, että virtalähteen tulo- ja lähtöpuolella oleva jännite on sama. Alueellisilla sähköasemilla on tietenkin myös kytkentäasemien tehtävä. On kuitenkin selvennettävä, että kytkentäasema on erilainen kuin sähköasema.Kytkentäasemilla tarkoitetaan myös sähkön vastaanottamiseen ja jakeluun käytettäviä sähkönsyöttö- ja jakelulaitoksia, ja niitä kutsutaan korkean tason kytkentäasemiksi.
jänniteverkot. Keskijänniteverkon kytkentäasemaa käytetään yleensä 10kV:n virran vastaanottoon ja jakeluun. Kytkentäasemilla on yleensä kaksi tuloa ja useita lähtöjä (yleensä 4
6 lähtöä), mutta eri vaatimusten mukaan tuloihin ja lähtöihin voidaan asentaa katkaisijat ja kuormakytkimet. Se on yhdistelmä täysin metallista suljettuja kytkinlaitteita, joiden jännitetaso on alle 10KV ja jotka voivat toimia ulkona. Siirtokapasiteetti on noin 8000KW, joka tarjoaa keskijännitehoa tontin tai alueen muuntamis- ja jakelutiloihin.Sijainti:
Lähellä asemia, rahtipaikkoja, sähköveturivarikoita, keskusasemia ja muita suuria kuorma-alueita.Toiminto: virtalähteen varren segmentointi, onnettomuuksien laajuuden vähentäminen ja virtalähteen luotettavuuden ja joustavuuden parantaminen; Sähköasemien monimutkaisuuden vähentäminen Jännitettä muuttamatta vain syöttöpiirien määrän lisääminen vastaa jakelusähköasemaa.
Laatikkotyyppinen muuntaja (tunnetaan yleisesti nimellä laatikkomuuntaja)-Johdanto:
Laatikkotyyppinen sähköasema, joka tunnetaan myös nimellä esivalmistettu sähköasema tai esivalmistettu sähköasema. Se on kompakti tehdasvalmisteinen sisä- ja ulkojakelulaite, joka koostuu korkeastajännitekytkinlaitteet, jakelumuuntajat ja matalat
jännitteen jakelulaitteet, jotka on järjestetty tietyn johdotusjärjestelmän mukaisesti. Se yhdistää orgaanisesti muuntajan jännitteen vähentämisen ja alhaisen
jännitteen jakautuminen, ja on asennettu kosteuteentodiste, ruosteenkestävä, pölynkestävä, jyrsijöiden kestävä, palonkestävä, anti
varkaus, eristetty, täysin suljettu ja siirrettävä teräsrakenne laatikko. Se soveltuu erityisesti kaupunkiverkon rakentamiseen ja saneeraukseen ja on uudentyyppinen sähköasema, joka on syntynyt maa- ja vesirakentamisen sähköasemien jälkeen. Yleensä korkea jännite muutetaan pienjännitteeksi, esimerkiksi 10kV linja muutetaan 380V käyttöjännitteeksi muuntajan kautta.
Laatikkotyyppinen sähköasema (lyhennetty laatikkomuuntajaksi) koostuu yleensä korkeajännitehuoneesta, muuntajahuoneesta ja pienjännitehuoneesta. Laatikkomuuntajatuote on suhteellisen yksinkertainen muuntaja- ja jakelulaite, ja sen muuntajaosan valinta voidaan käsitellä yleisten sääntöjen mukaisesti, joiden kapasiteetti on yleensä enintään 1250 kVA. Väliaikainen laatikkomuuntaja: Väliaikainen laatikkomuuntaja, jota käytetään väliaikaisiin tarkoituksiin, kuten väliaikainen muuntaja rakennustyömaalla, joka puretaan tulevaisuudessa eikä säilytetä pysyvästi käyttöä varten.Toiminto:
Laatikkotyyppisiä sähköasemia käytetään korkeissa
Kasvaa asuinrakennuksia, luksushuviloita, neliöpuistoja, asuinalueita, pieniä ja keskisuuriaPienet tehtaat, kaivokset, öljykentät ja väliaikaiset rakennustyöt sähköenergian vastaanottamiseen ja jakeluun jakelujärjestelmässä.
Sijainti:
Ensimmäistä tyyppiä käytetään pääasiassa asuinyhteisöissä ja kaupunkien kaduilla sähkön huippukäytön aikana. Kun meidän täytyy lisätä jännitettä, meidän täytyy käyttää laitteitalaatikkotyyppinen sähköasema.
Toinen tyyppi käytetään pääasiassa tilapäiseen sähkönsyöttöön, kuten rakennustyömailla, joilla sähkölaitteita on kunnostettava olemassa olevien rakennusten läsnä ollessa. Laatikkotyyppisiä sähköasemia käytetään usein myös kenttäoperaatioissa, kuten kaivoksissa, rakennustyömailla, laitureilla, lentokentillä jne.
VetoasemaJohdanto:
Sähkövetoa varten tarkoitettu sähköasema. Vetoasema muuntaa alueellisen sähköjärjestelmän lähettämän sähköenergian sähköenergiaksi, joka soveltuu sähkövetoon erilaisten sähkövetovaatimusten mukaisesti sähkövetureille ja jännitteelle, ja lähettää sen sitten rautatien varrelle perustetulle ilmakontaktiverkostolle sähkövetureille tai kaupunkiliikenteen, kuten metroille, sähköenergian toimittamiseksi metrosähköajoneuvoille tai raitiovaunuille.
Vetoaseman tehtävänä on muuntaa kolmevaihe 110KV (tai 220KV) korkea
jännitteen vaihtovirta kahdeksi yksittäiseksi
Vaihe 27,5KV vaihtovirta, ja sitten syötä sähköä kosketusverkkoon (nimellisjännite 27,5KV) sekä ylös- että alaspäin rautatie. Vetoaseman kummallakin puolella olevaa kosketusverkkoa kutsutaan virtalähteeksi. Näiden kahden varren kosketusverkon jännitevaiheet ovat erilaisia, yleensä erotetaan vaiheeristimillä.Sähköisen rautatien varrella on useita vetosähköasemia, joiden etäisyys on noin 40
50 kilometriä viereisten sähköasemien välillä. Pitkät sähköistetyt rautatiet, jotta segmentoida korkea
Jännitteen siirtojohdot ja vähentää vikoja, pilarien vetosähköasemat asennetaan yleensä 200:n välein250 kilometriä. Yleisten sähköasemien toimintojen suorittamisen lisäksi ne jakavat myös korkeasta sähköasemasta lähetettyä sähköenergiaa.
jänniteverkko muille sähköasemille niiden väylien ja voimajohtojen kautta.-Sijainti:
Vetoasema muuntaa alueellisen sähköjärjestelmän lähettämän sähköenergian sähköenergiaksi, joka soveltuu sähkövetoon erilaisten sähkövetovaatimusten mukaisesti sähkövetureille ja jännitteelle, ja lähettää sen sitten rautatien varrelle perustetulle ilmakontaktiverkostolle sähkövetureille tai kaupunkiliikenteen, kuten metroille, sähköenergian toimittamiseksi metrosähköajoneuvoille tai raitiovaunuille.Välipaviljonki
Johdanto:
Kahden sähköaseman keskelle sijoitettuna se voi mahdollistaa kahden vierekkäisen kosketusverkon virtalähteen osan (saman virtalähteen ylös ja alas tai kahden viereisen sähköaseman kaksi virtalähdettä) työskentelyn rinnakkain tai erikseen. Jos tietyn osion kosketusverkossa tapahtuu oikosulkuvio väliseinän molemmin puolin, vetoaseman syöttökatkaisin ja väliseinäpaviljonki-katkaisija voivat automaattisesti kytkeytyä relesuojauksen vaikutuksesta katkaisten viallisen osion kosketusverkon samalla kun viallisen osion kosketusverkko jatkaa toimintaansa, jolloin onnettomuuden laajuus vähenee puoleen.Tehtävä: Vaiheiden erottaminen; Alueiden välinen sähkönsyöttö; Rajaa onnettomuuden laajuutta.
Sijainti: Sijaitsee kahden sähköaseman välissä virtalähteen joustavuuden ja luotettavuuden lisäämiseksi.
②
②-②
②②
②-②-②
②②
②
②②
②
②②
②
②②
②
②
②②
②
②
②-②-②-②-②-②
②②
②
②②
②
②②
②-②-②
②②
②
②②
②-②
②②
②
②②
②
②
②
②
②
②②
②-②-②-②
②②
②-②-②-②-②
②②
②
②②
②
②②
②
②②
②
②
②
②②
②
②②
②