Specificații de instalare pentru dulapuri de distribuție de înaltă și joasă tensiune
1. Inspectarea lucrărilor pregătitoare înainte de instalare
Înainte de instalare, inginerul supraveghetor și inginerul din partea A verifică dacă drumul de acces este liber. Dacă este necesar, contractantul general trebuie să construiască un canal simplu de transport pentru a se conecta cu diferite puncte de instalare. Aspectul șantierului de construcție trebuie să îndeplinească cerințele de construcție sigură și civilizată. În același timp, este necesar să se verifice amenajarea echipamentului de construcții de către unitatea de instalare, să supravegheze unitatea de instalare pentru a inspecta echipamentul de construcții și să se asigure că acesta este în stare bună. Inainte de inaltimeEchipamentele de tensiune ajung la șantier, camera de distribuție, șanțul și canalul de fundație din oțel ar fi trebuit să fie complet finalizate.
1) Sala de distribuţie
Sala de distribuție: Înainte de construirea camerei de distribuție, desenele detaliate necesare pentru construirea camerei de distribuție trebuie să fie prezentate partidului de construcție (în termen de 2 săptămâni de la semnarea contractului, accentul ar trebui să fie pe confirmarea poziției clientului, conținutului și timpul de finalizare a desenelor). Pe parcursul procesului de construcție a camerei de distribuție, personalul nostru tehnic sau unitățile cooperative trebuie să supravegheze la fața locului pentru a evita erorile de construcție. (Construcția camerei de distribuție va dura aproximativ 2 săptămâni)-2) Fundaţie
Plasarea canalului de oțel ar trebui să corespundă conductei de aer rezervate a echipamentului în camera de distribuție, iar distanța minimă dintre echipament și perete ar trebui să fie clară (dacă distanța este prea aproape, ușa dulapului echipamentului nu poate fi deschisă). (Sudarea oțelului canalului durează aproximativ 2 zile, iar personalul nostru tehnic trebuie să fie prezent pentru îndrumare.)3) Echipamentul ajunge la site
În cazul în care camera de distribuție și fundația nu sunt construite corespunzător, echipamentul ar trebui să aibă o locație de depozitare (pentru a preveni ploaia sau pentru a furniza materiale rezistente la ploaie necesare).
2. Instalare
2.1 Ușile și ferestrele fiecărei camere de distribuție trebuie să fie strânse, iar camera trebuie să fie curată.2.2 Instalarea panoului de distribuție este stabilă. Conexiunea dintre echipamentele interne și diferitele componente este fermă.
2.3 Împământare a panourilor și dulapurilor ar trebui să fie fermă și bună. Panourile deschise și ușile dulapului echipate cu aparate electrice ar trebui să fie conectate fiabil la cadrul metalic împământat cu fire flexibile.
2.4 Instalarea cutiilor terminale trebuie să fie fermă, bine etanșată, iar poziția de instalare trebuie să fie ușor de inspectat. Atunci când sunt instalate în rânduri, acestea ar trebui să fie aranjate frumos.
2.5 Cablajul din interiorul panoului de distribuție trebuie să fie orizontal și vertical, fără șuruburi libere și contact bun între capetele de sârmă.2.6 Componentele din interiorul discului sunt fixate fiabil, fără slăbiciune, iar contactele sunt fără oxidare și bururi
.
2.7 Conectorii circuitului secundar ar trebui să fie realizați din produse din cupru. Cerințe specifice pentru cabluri:
2.7.1 Conectarea circuitelor electrice (conectare cu șuruburi, inserare, sudare etc.) trebuie să fie fermă și fiabilă.2.7.2 Capătul miezului cablului și firul potrivit trebuie marcate cu numărul lor de circuit; Numerotarea trebuie să fie corectă, scrisul de mână trebuie să fie clar și să nu se estompeze ușor.
2.7.3 Cablaje curate, clare și plăcute din punct de vedere estetic; Izolația de sârmă este bună și nedeterminată.
2.7.4 Nu trebuie să existe îmbinări în firele din interiorul panourilor și dulapurilor.2.7.5 Cablarea de pe fiecare parte a fiecărei plăci terminale este, în general, una și nu trebuie să depășească două.
Spațiul electric dintre părțile încărcate ale circuitului secundar cu o tensiune de 2,8 400 volți sau mai mică, sau între părțile încărcate și sol, nu trebuie să fie mai mic de 4 milimetri. Distanța de scurgere nu trebuie să fie mai mică de 6 milimetri.
2.9 Firele utilizate pentru conectarea pieselor mobile (aparate de ușă, panou de comandă etc.) trebuie să îndeplinească, de asemenea, următoarele cerințe:
2.9.1 Ar trebui utilizate fire flexibile cu mai multe fire și ar trebui să existe redundanță adecvată în timpul instalării.2.9.2 Cablajul trebuie să aibă un strat izolator armat (cum ar fi un tub de plastic).
2.9.3 La conectarea la aparatele electrice, capetele trebuie să fie strâns răsucite și să nu fie desprinse sau rupte.
2.9.4 Fixați piesele mobile cu cleme la ambele capete.
2.10 Cablurile de comandă și firele de bază ale acestora introduse în panouri și dulapuri trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:2.10.1 Cablurile introduse în panouri și dulapuri trebuie aranjate în mod curat, evitând traversarea și fixate ferm pentru a preveni stresul mecanic asupra plăcilor terminale conectate.
2.10.2 Banda de oțel a cablurilor blindate nu trebuie să intre în panou sau cabinet; Capătul punctului de tăiere al benzii blindate de oțel ar trebui să fie strâns legat;
2.10.3 Cablurile de control utilizate pentru circuitele logice, cum ar fi protecția și controlul tranzistorilor, atunci când se utilizează cabluri ecranate, stratul lor de ecranare trebuie împământat; Dacă nu sunt utilizate cabluri ecranate, firul de bază de rezervă ar trebui să aibă un fir de împământare;
2.10.4 Fire de bază izolate din cauciuc ar trebui protejate cu țevi de izolare;
2.10.5 Miezurile cablurilor din interiorul panourilor și dulapurilor ar trebui aranjate vertical sau orizontal în mod regulat și nu ar trebui să fie înclinate sau conectate în mod arbitrar; Miezul de rezervă ar trebui să aibă o marjă adecvată lăsată.2.11 În zonele în care firele izolate pot fi corodate cu ulei, trebuie utilizate fire izolate rezistente la ulei sau trebuie luate măsuri rezistente la ulei.
2.12 Cerinţe tehnice de siguranţă pentru echipamentele de distribuţie:
2.12.1 Atunci când sunt utilizate două sau mai multe surse de alimentare cu energie electrică, trebuie instalate dispozitive de interconectare între comutatoarele principale de intrare și de conectare ale fiecărei surse de alimentare (cu excepția celor expediate de departamentul de alimentare cu energie electrică).
2.12.2 Între întrerupătorul de izolare și întrerupătorul corespunzător al setului complet de echipamente interioare de 10 kV trebuie instalat un dispozitiv de interblocare.2.12.3 Aranjamentul culorii fazelor dispozitivului de distribuție trebuie să respecte următoarele reglementări:
(1) Aranjamentul culorii fazelor fiecărui circuit în cadrul aceluiași dispozitiv de distribuție trebuie să fie cât mai consistent posibil.
(2) Bara de buz tare ar trebui să fie vopsită cu o schemă de culori galben pentru faza A; Faza B verde; C
faza roșie; Linia zero neagră.(3) Ar trebui indicată faza barei flexibile de autobuz.
(4) Firele din intervalul dispozitivului de distribuție a energiei trebuie să aibă o poziție pentru agățarea firelor temporare de împământare, care nu ar trebui vopsite cu vopsea colorată de fază.
Instalarea plăcilor terminale trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:
2.13.1 Placa terminală trebuie să fie nedeterminată, fixată în siguranță și să aibă o bună izolație.2.13.2 Placa terminală trebuie să fie ușor de înlocuit și cablat.
2.13.3 Pentru circuitele cu o tensiune mai mare de 400 volți, placa terminală trebuie să aibă o izolație suficientă și să fie marcată cu roșu.
3 Inspecţie
3.1 Inspecţia3.1.1 Dacă dispozitivele de ventilație, iluminare și protecție a incendiilor din camera de distribuție de înaltă și joasă tensiune sunt normale.
3.1.2 Ușa panoului de distribuție trebuie să fie etanșată bine, fără nicio deteriorare, iar interiorul panoului de distribuție trebuie să fie curat și fără praf și sol.
3.1.3 Toate panourile de distribuție din interiorul stației trebuie să fie etichetate pentru a indica un avertisment.
Luminile de semnal, clopotele și ceasurile de accident din circuitul dispozitivului de semnal ar trebui să fie afișate cu precizie și să funcționeze fiabil.Verificați dacă tensiunea și curentul motorului din interiorul dulapului de distribuție sunt normale (nu depășesc 5% din valoarea nominală).
Dacă există fenomen de supraîncălzire în bara de autobuz și în fiecare punct de contact, dacă ceara indicatoare de temperatură este topită și dacă lemnul lipiciului de izolație este ars.
3.1.7 Verificaţi dacă există mirosuri şi sunete anormale în componentele electrice ale aparatului de comutare în timpul funcţionării.
Dacă nivelul uleiului echipamentului de injecție a uleiului este normal, dacă culoarea uleiului s-a întunecat și dacă există vreo scurgere de ulei.Dacă indicațiile instrumentelor, semnalelor, indicatoarelor etc. sunt corecte și dacă poziția plăcii de presiune de protecție a releului este corectă.
3.1.10 Verificaţi dacă releul şi echipamentul DC funcţionează corect.
Verificați orice slăbiciune sau rupere a firelor de conectare ale dispozitivelor de împământare și neutre.3.1.12 Dacă izolația sticlelor din porțelan, a manșoanelor izolatoare, a manșoanelor de perete etc. este curată și dacă există deteriorări, fisuri sau urme de descărcare.
3.1.13 Verificați dacă interconectarea mecanică a întrerupătoarelor și a întrerupătoarelor de izolare este flexibilă și fiabilă. Dacă se utilizează un dispozitiv de interblocare electromagnetică, este necesar să se pornească pentru a verifica dacă acțiunea de blocare electromagnetică este flexibilă și dacă deschiderea și închiderea sunt precise.
3.2 Inspecţia lunarăEfectuați o inspecție cuprinzătoare a componentelor de funcționare și electrice ale motorului și dulapului de distribuție o dată pe lună, precum și un test de închidere dinamică a pornitorului magnetic și un test de sensibilitate al releului.
3.3 Inspecţia anuală
Efectuați teste releu pe motor și dulapul de distribuție la fiecare trei ani și le verificați de personalul de alimentare cu energie electrică.
3.4 Întreţinere şi întreţinere3.4.1 Întreţinerea şi întreţinerea trebuie efectuate o dată pe lună.
3.4.1 Atunci când reparați liniile de întrerupere a curentului, este necesar să agățați etichetele mai întâi și apoi să continuați cu lucrul pentru a indica un avertisment.
3.4.2 Motorul, cablul și panoul de distribuție trebuie să fie bine împământate, iar rezistența la împământare nu trebuie să depășească 4 ohmi.
3.4.3 Măsurați impedanța DC a motorului și efectuați un test de tensiune de rezistență AC. Transformatoarele de curent și transformatoarele de tensiune trebuie supuse încercărilor de rezistență la tensiune și încercărilor raportului de curent.3.4.5 Conduceți testul de scurgere de tensiune DC pe cabluri; Reparaţi şi resetaţi releul.
3.4.6 Inspecția, repararea, reglarea și fixarea comutatorului de ulei; Efectuați un test de rezistență la tensiune pe dispozitivul de descărcare a fulgerului.
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②-②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②
②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②