Installationsspecifikationer för skåp med hög och låg spänning
1. Inspektion av förberedande arbete före installation
Före installationen ska den övervakande ingenjören och ingenjören från part A kontrollera om tillträdesvägen är obehindrad. Vid behov ska entreprenören vara skyldig att bygga en enkel transportkanal för anslutning till olika installationspunkter. Byggplatsens utformning ska uppfylla kraven på säker och civiliserad konstruktion. Samtidigt är det nödvändigt att kontrollera placeringen av entreprenadmaskinen av installationsenheten, övervaka installationsenheten för att inspektera entreprenadmaskinen och se till att den är i gott skick. Före höjdenspänningsutrustning anländer till platsen, distributionsrummet, diken och grundkanalen stål borde ha slutförts helt.
1) Distributionsrum
Distributionsrum: Innan distributionsrummet byggs bör detaljritningarna som krävs för att bygga distributionsrummet lämnas in till byggparten (inom 2 veckor efter kontraktets undertecknande bör fokus ligga på att bekräfta kundens position, innehåll och färdigställningstid för ritningarna). Under byggprocessen av distributionsrummet bör vår tekniska personal eller kooperativa enheter övervaka på plats för att undvika konstruktionsfel. (Byggandet av distributionsrummet kommer att ta ca 2 veckor)-2) Stiftelse
Placeringen av kanalstål bör motsvara den reserverade utrustningens luftkanal i distributionsrummet, och det minsta avståndet mellan utrustningen och väggen bör vara klart (om avståndet är för nära kan utrustningens skåpsdörr inte öppnas). (Svetsning av kanalstål tar ca 2 dagar, och vår tekniska personal måste vara närvarande för vägledning.)3) Utrustning anländer till platsen
Om distributionsrummet och fundamentet inte är ordentligt byggda bör utrustningen ha en lagringsplats (för att förhindra regn eller tillhandahålla nödvändiga regnsäkra material).
2. Installation
2.1 Dörrarna och fönstren i varje distributionsrum måste vara täta och rummet ska vara rent.2.2 Installationen av distributionspanelen är stabil. Anslutningen mellan den interna utrustningen och olika komponenter är fast.
2.3 Jordningen av paneler och skåp bör vara fast och bra. Öppna paneler och skåpsdörrar utrustade med elektriska apparater bör vara tillförlitligt anslutna till den jordade metallramen med flexibla trådar.
2.4 Installationen av terminallådor bör vara fast, väl förseglad och installationspositionen bör vara lätt att inspektera. När de installeras i rader, bör de ordnas snyggt.
2.5 Ledningen inuti distributionspanelen bör vara horisontell och vertikal, utan lösa skruvar och god kontakt mellan trådändarna.2.6 Komponenterna inuti disken fixeras tillförlitligt utan löshet och kontakterna är fria från oxidation och fräs
.
2.7 Anslutningarna till sekundärkretsen bör vara tillverkade av kopparprodukter. Särskilda krav för ledningar:
2.7.1 Anslutningen av elektriska kretsar (skruvanslutning, insättning, svetsning etc.) bör vara fast och tillförlitlig.2.7.2 änden av kabelkärnan och den matchade tråden bör märkas med deras kretsnummer; Numreringen ska vara korrekt, handstilen ska vara tydlig och inte lätt blekna.
2.7.3 Snygg, tydlig och estetiskt tilltalande ledningar. Trådisoleringen är bra och oskadad.
2.7.4 Det bör inte finnas några fogar i ledningarna inuti panelerna och skåpen.2.7.5 Ledningen på varje sida av varje terminalkort är i allmänhet en och bör inte överstiga två.
Det elektriska gapet mellan de laddade delarna av sekundärkretsen med en spänning av 2,8 400 volt eller lägre, eller mellan de laddade delarna och marken, bör inte vara mindre än 4 millimeter. Läckavståndet bör inte vara mindre än 6 millimeter.
2.9 De kablar som används för att ansluta rörliga delar (dörrapparater, kontrollpanel osv.) bör också uppfylla följande krav:
2.9.1 Flerstråiga flexibla trådar bör användas, och det bör finnas lämplig redundans under installationen.2.9.2 Ledningsselen bör ha ett förstärkt isoleringsskikt (t.ex. ett plaströr).
2.9.3 Vid anslutning till elektriska apparater bör ändarna vara tätt vridna och inte lösa eller trasiga.
2.9.4 Fixa de rörliga delarna med klämmor i båda ändarna.
2.10 Styrkablar och deras kärnledningar som förs in i paneler och skåp ska uppfylla följande krav:2.10.1 Kablarna som förs in i panelerna och skåpen bör vara ordnade snyggt så att de inte korsas och fästas ordentligt för att förhindra mekaniska påfrestningar på de anslutna terminalkorten.
2.10.2 stålremsan av bepansrade kablar bör inte komma in i panelen eller skåpet; Slutet av skärpunkten på den bepansrade stålremsan bör vara tätt bunden;
2.10.3 Styrkablar som används för logiska kretsar såsom transistorskydd och -styrning, när skärmade kablar används bör deras skärmskikt jordas. Om skärmade kablar inte används, bör reservkärntråden ha en jordtråd;
2.10.4 Gummiisolerade kärnledningar bör skyddas med isoleringsrör;
2.10.5 Kabelkärnorna inuti panelerna och skåpen bör placeras vertikalt eller horisontellt på ett regelbundet sätt och bör inte vara godtyckligt snedvridna eller korsbundna. Reservkärnan bör ha lämplig marginal kvar.2.11 I områden där isolerade trådar kan korroderas av olja bör oljebeständiga isolerade trådar användas eller oljesäkra åtgärder vidtas.
2.12 Tekniska säkerhetskrav för distributionsutrustning:
2.12.1 När två eller flera strömkällor används för strömförsörjning bör kopplingsanordningar installeras mellan de viktigaste inkommande och anslutande strömbrytarna för varje strömkälla (utom de som sänds av strömförsörjningsavdelningen).
2.12.2 En låsanordning bör installeras mellan isoleringsbrytaren och motsvarande strömbrytare för den kompletta utrustningen på 10 kV inomhus.2.12.3 Distributionsanordningens fasfärgsättning ska uppfylla följande föreskrifter:
(1) Fasfärgarrangemanget för varje krets inom samma distributionsanordning bör vara så konsekvent som möjligt.
(2) Den hårda bussbalken bör målas med ett färgschema av gult för fas A; B-fas grön. C
Fas röd. Noll linje svart.(3) Fasen av den flexibla bussbalken bör anges.
(4) Trådarna inom intervallet för kraftdistributionsanordningen bör ha en position för att hänga tillfälliga jordledningar, som inte bör målas med fasfärgad färg.
Installationen av terminalkort bör uppfylla följande krav:
2.13.1 Terminalkortet ska vara oskadat, säkert fast och ha god isolering.2.13.2 Terminalkortet bör vara lätt att byta ut och kabelanslutas.
2.13.3 För kretsar med en spänning som överstiger 400 volt bör kopplingskortet ha tillräcklig isolering och vara märkt med rött.
3 Inspektion
3.1 Inspektion3.1.1 Huruvida ventilations-, belysnings- och brandskyddsanordningarna i hög- och lågspänningsdistributionsrummet är normala.
3.1.2 Fördelningspanelens dörr ska vara tätt förseglad utan skador, och fördelningspanelens inre ska vara ren och fri från damm och jord.
3.1.3 Alla distributionspaneler inuti stationen måste märkas för att indikera en varning.
Signalbelysningarna, klockorna och olycksur i signalenhetens krets bör visas korrekt och fungera tillförlitligt.Kontrollera om spänningen och strömmen för motorn inuti distributionsskåpet är normala (högst 5% av märkvärdet).
Om det finns överhettningsfenom i busstången och varje kontaktpunkt, om temperaturindikatorvaxet smälts och om isoleringslimmet bränns ut.
3.1.7 Kontrollera om det finns onormala lukter och ljud i ställverkets elektriska komponenter under drift.
Om oljenivån på oljeinjektionsutrustningen är normal, om oljefärgen har mörknat och om det finns något oljeläckage.Om indikatorerna på instrument, signaler, indikatorlampor etc. är korrekta och om reläskyddets tryckplatta är korrekt.
3.1.10 Kontrollera att relä- och likströmsutrustningen fungerar korrekt.
Kontrollera om anslutningsledningarna till jordnings- och neutrala enheter är lösa eller brutna.3.1.12 Om isoleringen av porslinsflaskor, isoleringshylsor, vägghylsor etc. är ren och om det finns några skador, sprickor eller utsläppsmärken.
3.1.13 Kontrollera om den mekaniska sammankopplingen av brytare och isolationsbrytare är flexibel och tillförlitlig. Om en elektromagnetisk låsanordning används är det nödvändigt att slå på för att kontrollera om den elektromagnetiska låsfunktionen är flexibel och om öppningen och stängningen är korrekt.
3.2 MånadskontrollUtför en omfattande inspektion av motor- och distributionsskåpets drifts- och elektriska delar en gång i månaden, samt ett dynamiskt stängningstest av magnetstartern och ett känslighetstest av reläet.
3.3 Årlig inspektion
Utför relätester på motor- och distributionsskåpet vart tredje år och låt dem kontrolleras av strömförsörjningspersonalen.
3.4 Underhåll och underhåll3.4.1 Underhåll och underhåll ska utföras en gång i månaden.
3.4.1 Vid reparation av strömavbrott ledningar är det nödvändigt att hänga taggar först och sedan fortsätta med arbetet för att indikera en varning.
3.4.2 Motorn, kabeln och distributionspanelen måste vara väl jordade och jordningsmotståndet bör inte överstiga 4 ohm.
3.4.3 Mät motorns DC-impedans och utför ett AC-resistansspänningstest. Strömtransformatorer och spänningstransformatorer ska genomgå spänningsbeständighetsprovningar och provningar av strömförhållandet.3.4.5 Utför DC motstå spänningsläckprov på kablar; Reparera och återställ reläet.
3.4.6 Inspektion, reparation, justering och infästning av oljebrytare; Utför ett spänningstest på blixtavspärrningen.
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②-②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②
②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②
②②
②
②